Custom-made interieur en exterieur producten * Print on demand * Duurzaam geproduceerd in Benelux * Shipment naar alle EU-landen

Onze behang soorten

Papier, textiel of leerlook, een non-woven backing of toch een papieren backing (achterkant)? Er is zoveel te kiezen op het gebied van behang. Wij zetten onze vijf behangsoorten en de verschillen daartussen, voor je op een rij. 

Een snel overzichtje

De vijf behangsoorten 

We bieden jou 5 verschillende behangsoorten: ProVinyl zeer fijn, ProVinyl fijn, ProVinyl textiel, ProVlies mat en ProVinyl leer. Dat behang is heel anders dan wat je in een bouwmarkt vindt. Je personaliseert het behang met een eigen print of een van de 20.000 professionele en kant-en-klare Motiflow designs.

Bovendien leveren we naast de standaardmaat van 53 cm het behang op rollen van 70 cm breed. Dat is uniek. Hierdoor hoef je veel minder behangstroken te plakken om een muur te vullen. Hier teken je toch voor?

Gebruiksgemak: er is een verschil 

Een groot verschil tussen de behangsoorten is het materiaal van de backing, oftewel de achterkant. ProVinyl zeer fijn heeft als enige soort een papieren backing – bij deze backing smeer je de lijm op het behang ipv op de want. Bij ee andere vier – met een non-woven backing – smeer je de muur in en kan je direct op de muur behangen.

Kies de uitstraling die jij ook echt mooi vindt

ProVlies mat is met name populair voor een strakke uitstraling in moderne huizen. Het behang heeft geen structuur en is dus helemaal glad. Bovendien voorzien van een acrylcoating zonder pvc. Zo heeft het behang een matte uitstraling en is het de meest duurzame optie. 

Wil jij wat meer structuur op je wand? Kies dan voor ProVinyl fijn of zeer fijn. Het verschil tussen die twee? De structuur van variant fijn is iets grover dan zeer fijn. Daarnaast is zeer fijn voorzien van een papieren backing en daarom voordeliger. 

Liever een exclusieve look? Ga dan voor textiel of leer. Deze twee varianten bieden door de structuur van het materiaal een andere uitstralingen. De textiel look heeft een heel natuurlijke, en organische uitstraling, terwijl de lederen look heel mooi is voor een exclusieve hotel-look uitstraling.

Behangsoorten in beeld