Custom-made interieur en exterieur producten * Print on demand * Duurzaam geproduceerd in Benelux * Shipment naar alle EU-landen

To DIBOND® or not?

Dibond® – een veelzijdig materiaal

Dibond® is een sterk aluminium sandwichpaneel dat zich leent voor vele toepassingen. Bijvoorbeeld voor traditionele gevelreclamefreesletters of interieur toepassingen zoals foto op paneelmuurcirkels of hexagons.

First things first: wat zijn de belangrijkste specificaties?

Dibond® noemen we vaak een aluminium sandwichpaneel. Beide buitenlagen zijn namelijk gemaakt van aluminium met daartussen een zwarte kunststof kern. Je vindt vijf varianten Dibond® in ons assortiment. Welke variant je ook kiest, dit zijn belangrijke punten om te weten: 

  • + Sterk en relatief licht materiaal geschikt voor veel toepassingen
  • + Harde toplaag beschermt tegen oppervlaktebeschadiging. Let op: de mate van bescherming verschilt per variant 
  • + Weersbestendig, dus geschikt voor buiten  
  • + Voorzien van brandcertificaten, dus geschikt voor openbare ruimtes
  • – Moeilijk te recyclen door combinatie van materialen 

Te onthouden

Dibond budget: dit is onze voordelige budgetkwaliteit. Populair voor vlakke reclametoepassingen, denk aan reclameborden.  PS: de budget-variant weegt 0,82 kg/m2 zwaarder dan de andere varianten.  

Dibond® premium: qua eigenschappen en prijs de perfecte middenweg tussen budget en digitaal. Deze variant van Duitse kwaliteit biedt een constante basiskleur waardoor je geen kleurverschil ziet als je een print opdeelt. De premium variant wordt vaak gekozen voor gevelbord en freesletters. 

Dibond® digitaal: in tegenstelling tot budget en premium, kun je deze variant dubbelzijdig laten printen en van een extra coating voorzien. In zelfs 70% van de orders wordt er gekozen voor een coating. De coating biedt extra bescherming voor krassen, wisselende weersomstandigheden en voor als je regelmatig schoonmaakmiddelen gebruikt. Door deze voordelen is Dibond® digitaal met name populair als gevelbord. 

Dibond® butler finish: de toplaag van bovenstaande drie opties zijn glad en wit. Daar brengt de butler finish verandering in! Met deze variant bied jij je klant een geborsteld aluminium look. Stijlvol en luxe! Je kiest uit een horizontale of verticale borstelrichting voor het juiste resultaat voor jouw project. Butler finish wordt opvallend vaak gekozen voor interieurtoepassingen bijvoorbeeld als foto op paneel. 

Heb je een megagroot bord nodig? Kies dan voor Dibond XL

De standaard grootte van een plaat is 1.5 x 3.5 meter. Met Dibond® XL print je maar liefst 4 x 1.96 m uit één stuk. Voor de XL-variant kun je alleen kiezen voor de budget variant in 3 mm. We printen je print dan rechtstreeks op de plaat. 

Platen groter dan 180 cm worden standaard door onze eigen ONB Bezorgdienst geleverd. De bezorgers zijn gespecialiseerd in het vervoeren van grote printproducten. Daarnaast betaal je bij ONB geen extra toeslagen voor het grote formaat. Doe er je voordeel mee! 

Het verschil tussen rechtstreeks op de plaat of op folie printen?

Je kiest zelf. Een print op folie is een duurdere optie. Een groot voordeel is dat het laminaat op de folie de print beschermt. We printen dan eerst de folie die daarna op de Dibond-plaat geplakt wordt in een stofvrije ruimte.  

Concurrenten Forex en Dibond®, wanneer kies je wat? 

In het printproces en de afwerking van de materialen zit geen verschil. De materialen zelf verschillen wel veel van elkaar: