Custom-made interieur en exterieur producten * Print on demand * Duurzaam geproduceerd in Benelux * Shipment naar alle EU-landen

To MOTIFLOW or not: Tips voor designers

Jij bent een designer en wil graag jouw patronen privé houden en produceren voor jouw klanten, met behoud van de rechten op jouw patroon? Dat kan via Marketing Shelfie.

We willen even de mogelijkheden schetsen, omdat we best wat creatieve vragen gekregen hebben. Eén vraag was bijvoorbeeld: hoe kan ik mijn eigen design dat “privé” staat bij MOTIFLOW printen via Marketing Shelfie. In principe werkt onze website vooral met de ‘publieke MOTIFLOW’ patronen, maar we hebben een oplossing gevonden.

Voor de MOTIFLOW designer zijn er 3 opties als je je design privé wil houden en gaan printen:

OPTIE 1

Je kan via je MOTIFLOW account bij MOTIFLOW zelf je bestelling plaatsen en je materiaal thuis laten leveren. Dit kan zowel voor ‘privé’ of ‘publieke’ patronen.

Hier kan je alleen de materialen kiezen en ‘beprinten’ die met de MOTIFLOW optie werken. Voor een lijst van materialen – klik op deze link.

OPTIE 2

Je kan via Marketing Shelfie je patroon printen en thuis laten leveren.
Belangrijk om weten is dat het print proces en het aanleveren van de files anders verloopt dan bij MOTIFLOW.

Bij MOTIFLOW lever je één patroon aan, en ‘het bestelproces’ bepaalt de marge tussen je patroon, hoe vaak het herhaald wordt, het is een meer ‘geautomatiseerde’ manier van werken, waarbij je ietwat aan controle en precisie inboet.

Bij Marketing Shelfie heb je iets meer controle over de exacte print, omdat je een bestand aanlevert in plaats van een patroon dat herhaald moet worden. Je bepaalt exact hoeveel marge er links, rechts, onderaan of tussen de elementen van jouw patroon zit omdat je een volledig bestand aanlevert dat ‘niet herhaald wordt’.
Bij deze optie kan je éénder welk product van Marketing Shelfie bedrukken met jouw origineel patroon, je bent niet beperkt tot de materialen die een MOTIFLOW patroon print toelaten.

Je patroon opladen?
Wanneer je in de bestelmodule zit en één van de MOTIFLOW producten gekozen hebt, kan je een bestand opladen, dit is het bestand dat we net vermeld hebben.

Een praktisch voorbeeld: stel dat je een stuk stof Kendal wil bestellen van 200×100 cm, dan lever je een pdf bestand aan van 202 x 102 cm voor print. Dit bestand laadt je dan op bij het finaliseren van je bestelling.
Belangrijk om weten: lever elk bestand telkens aan met 1 cm bleed rondom je patroon.

OPTIE 3

Een derde minder orthodoxe optie: je plaatst je privé patroon eventjes publiek, en gebruikt gewoon de configurator van Marketing Shelfie om je patroon te bestellen…. Na de bestelling (wacht zeker 3 dagen) plaats je je patroon terug op de privé status. Wij raden dit NIET AAN!

Voor de andere designers: één enkele optie

Je kiest éénder welk Marketing Shelfie product, bepaalt de afmetingen van jouw bestelling, en levert ook een bestand aan dat exact de afmetingen heeft van jouw patroon en print oppervlak.
Hierbij kies je zelf de ruimte tussen de elementen van het patroon, maar ook waar het patroon start op jouw stuk Kendal stof bijvoorbeeld. De volledige uitleg kan je vinden onder item 2 bovenaan in het hoofdstukje voor MOTIFLOW designers.

10% korting

We hopen dat jullie geïnspireerd geraken door ons enthousiasme, tag ons op instagram met jouw creatie… we zenden jou dan een unieke korting die je éénmalig voor je volgende bestelling kan gebruiken :-). Sharing is caring!
PS: voor elke tagged post, geven wij je een korting van 10% op je volgende bestelling.

Jouw Marketing Shelfie Design Team

Gouden tip: Voor alle bedrijven en designers die in NL gevestigd zijn – vergeet niet jouw profiel aan te vullen met je KVK nummer, voor Nederlandse bedrijven wordt nl. geen BTW aangerekend via ons platform. Voor NL particuliere klanten wordt uiteraard wel BTW aangerekend.