Custom-made interieur en exterieur producten * Print on demand * Duurzaam geproduceerd in Benelux * Shipment naar alle EU-landen

Onze stoffen collectie

Ben jij een DIY-er en wil je graag één van onze 20.000 MOTILOW patronen printen op stof, waarbij je de keuze hebt uit 5 stoffen, look no further.

Ben je een bedrijf dat creatief omspringt met de aankleding van beursstanden of kantoor, dan kan je voor Motiflow opteren, maar…. we kunnen jou eveneens helpen om een patroon te maken met jouw bedrijfslogo of een compositie met jouw producten. Contacteer ons voor ‘special requests’ via het contact formulier of via de chatmodule: we staan jou graag creatief bij in de uitwerking van jouw concept.

Printen vanaf 1 stuk of 1 m2

Bestellen is al mogelijk vanaf één m2. Handig om te testen, te keuren en te verwerken in een eigen design of ontwerp óf om te gebruiken voor een DIY-project.

De prints van de Alpha-Durst printer zijn qua resolutie hoger dan die van andere textielprinters en verkleuren minder snel. Na het printen worden de stoffen in een oven van 150 graden gestoken om de inkten te fixeren. Bijkomend voordeel: wassen, strijken en drogen is geen probleem.

Niet alleen gebruiken we ecologische inkten, maar het print on demand proces gebruikt nauwelijks water, er worden ook geen overschotten geprint en er wordt geurloos geprint. Zo dragen we bij Marketing Shelfie ons steentje bij – door ecologisch te printen, te produceren en te verzenden. Dit is het principe van ‘on demand printen’ – we gebruiken wat we nodig hebben.

De verschillende stoffen

Je hebt de keuze uit 5 textielsoorten, onderverdeeld in 2 soorten katoen en 3 verschillende polyester stoffen. Al onze stoffen zijn van Italiaanse makelij.

KATOEN: beschikbaar in twee varianten nl. Percal of Satijn
* Percal: een fijngeweven katoensoort dat erg populair is als sierkussen of dekbedovertrek – matte uitstraling.
Pro Cotton Percal (Cotton Percal 130 gr./m2) is een luxe stof en heeft een zachte look, maar dan zonder de glans van Pro Cotton Satin. Het verschil met ‘normaal’ katoen is het aantal draden, de thread count, dat gebruikt wordt. Pro Cotton Percal heeft een hogere thread count en fijner garen. Daardoor voelt het zachter, gladder en prettiger aan.
* Satijn: een fijngeweven katoensoort – satijnglans uitstraling.
Pro Cotton Satin (Cotton Satin 100 gr./m2) heeft de fijne eigenschappen van Katoen: het ademt en is vochtabsorberend.

MEZO katoen: stoer en modern
Mezo (Cotton Panama 420 gr./m2) is een dichte stof met stoere en natuurlijke weefstructuur en wordt gemaakt van duurzaam geproduceerd katoen (BCI), en wordt ‘geprint’ met pigmentinkten op waterbasis, by far onze meest ecologische en organische optie. Deze stof kan gewassen en gestreken worden op lage temperatuur (kan niet in de droogkast!). Mat en stoer uitzicht – totally bad ass.

KENDAL: een polyester stof met een katoenen look
Kendal (Twill 210 gr./m2) is een polyester stof in een twill- of keperbinding. Dit is een sterke, maar toch subtiele binding met een duidelijke diagonale lijn en een stoere look en feel.

SAVA: Voor een maximale lichtbeleving
Sava FR (Voile 50 gr./m²) is een soepele, dunne vitragestof van polyester met zeer fijne weefstructuur en van hoogwaardige kwaliteit. Deze stof heeft een prachtige doordruk na het printen. Zowel op de voor- als achterzijde is het dessin levendig en geven de kleuren een intense beleving. Voor een maximal lichtbeleving
Heb je een extra hoog plafond? Geen probleem, de stof is draaibaar, we kunnen tot een baanbreedte van 295 cm gaan.

SORENTO: Gordijnstof van polyester met een licht glanzende uitstraling
Sorento FR (Batiste 85 gr./m²) is een soepele stof met een fijne weefstructuur. Het materiaal is uitermate geschikt als inbetween. Sorento FR is een fijndradige stof in een platbinding. Deze combinatie zorgt voor een semi-lichtdoorlatend effect.

Een overzichtje

COTTON
PERCAL |
SATIJN
MEZOKENDALSAVASORENTO
BasismateriaalKatoenKatoenPolyesterPolyesterPolyester
PrinttechniekPigmentinkt op waterbasisPigmentinkt op waterbasisPigmentinkt op waterbasisSublimatie transfer print techniek Sublimatie transfer print techniek
Gewicht130 | 100 gr/m2420 gr/m2210 gr/m50gr/m2Batiste 85 gr./m²
Printbreedte284 cm | 294 cm272 cm292 cm x 20 metertot 294 cm x 20 metertot 294 cm x 20 meter
Unieke eigenschapmatte | glanzende uitstralinggrove weefstructuurkatoenen looktransparante uitstralingfijne weefstructuur
Indoor en/of outdoorindoorindoorindoorindoorindoor
Brandcertificaat///100% permanent vlamvertragendBrandvertragend, dus geschikt voor openbare ruimtes

Odd kids on the block – het vermelden waard

PROPES OUTDOOR: Onze meest populaire OUTDOOR stof is ProPES Outdoor. Dat is een uniek polyester doek met een waterafstotende coating. Daardoor is het materiaal super populair als bijvoorbeeld spandoek, tuinposter, zitzak, buitenkussen of tafelkleed. 

VELVET – COMING SOON: Dit is het luxepaardje van de collectie. Hoogwaardige stof met een lage pool, waardoor het fluweelzacht aanvoelt. Met een unieke glans voor een luxe uitstraling. Ook alweer geprint met milieuvriendelijke inkten op waterbasis voor prachtige kleurcontrasten. Dit materiaal kan op 40° gewassen worden. Binnenkort beschikbaar.

Verschillende realisaties…

We hopen dat jullie geïnspireerd geraken door ons enthousiasme, tag ons op instagram met jouw creatie… we zenden jou dan een unieke korting die je éénmalig voor je volgende bestelling kan gebruiken :-). Sharing is caring!

Jouw Marketing Shelfie Design Team

Gouden tip: Voor alle bedrijven en designers die in NL gevestigd zijn – vergeet niet jouw profiel aan te vullen met je KVK nummer, voor Nederlandse bedrijven wordt nl. geen BTW aangerekend via ons platform. Voor NL particuliere klanten wordt uiteraard wel BTW aangerekend.